#44 Kodėl nėštumo metu negalima valgyti žalios žuvies ar mėsos?
Klausimas: kodėl nėštumo metu negalima valgyti žalios žuvies ar mėsos?
Atsako gydytoja dietologė Edita Saukaitytė-Butvilė: nėštumo metu dėl imuniteto pakitimų ženkliai išauga rizika apsikrėsti kai kuriomis infekcijomis, taip pat ir plintančiomis per maistą. Tokia infekcija gali neigiamai veikti ne tik besilaukiančią moterį, bet ir dar negimusį vaisių, todėl tinkama maisto higiena yra labai svarbi. Plačiau apie maisto higieną skaitykite čia.
Žuvis yra puikus omega 3 riebiųjų rūgščių šaltinis, tačiau perteklinis jos vartojimas turi tam tikrų pavojų. Didelėse vandenyno ir plėšriose žuvyse kaupiasi gyvsidabris. Per dideli...
Nėštumo metu pasikeitus hormoniniam fonui, moters imuninė sistema nusilpsta, jai tampa sunkiau kovoti su įvairiomis infekcijomis. Kyla didesnė tikimybė užsikrėsti ne tik viršutinių kvėpavimo takų...
Omega 3 ir omega 6 riebalų rūgštys (toliau – r.r) yra polinesočiosios riebalų rūgštys, kurių pavadinime esantis skaičius nurodo pirmos dvigubos jungties vietą riebalų rūgšties...
Klausimas: ar nėščiosioms yra saugu valgyti Baltijos jūroje pagautą žuvį? Atsako gydytoja dietologė Edita Saukaitytė-Butvilė: Baltijos jūros užterštumas yra didelis, todėl ir žuvyse randamas gana...