#17 klausimas: ar žemo glikeminio indekso maisto produktai padėdų išlaikyti gerą gliukozės kiekį kraujyje?

Klausimas: mityba, sergant gestaciniu diabetu, yra svarbi priemonė gliukozės kiekiui reguliuoti. Ar žemo glikeminio indekso maisto produktai padėdų išlaikyti gerą gliukozės kiekį kraujyje?
Atsako gydytoja endokrinologė doc. dr. Lina Zabulienė: taip. Vartojant žemo glikeminio indekso maisto produktus reikšmingai pagerėja gliukozės kiekio kraujyje rodikliai, taip pat sumažėja alkio jausmas ir poreikis užkandžiams.
Daugiau apie žemo glikeminio indekso produktus skaitykite čia.
Moterims, kurioms nustatytas gestacinis (nėščiųjų) diabetas, taikomi mitybos principai skiriasi nuo mitybos rekomendacijų, sergant cukriniu diabetu, nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad abi būklės...
Virškinant angliavandenius susidaro gliukozė, kuri yra pagrindinis augančio vaisiaus, placentos ir moters energijos šaltinis. Tačiau per didelis gliukozės kiekis kraujyje kartu yra ir pagrindinis gestacinio...
Hipoglikemija – t. y. gliukozės kiekio kraujyje sumažėjimo epizodas iki 3,9 mmol/l ar mažiau, kai pasireiškia hipoglikemijos simptomai ir visi reiškiniai praeina suvartojus angliavandenių turinčio...
Moters, kuriai nėštumo metu nustatytas gestacinis diabetas, mityba turėtų būti individualizuota – tokia, kurios laikantis pavyktų valdyti gestacinį diabetą, tačiau ji turi būti optimali motinai...