#43 klausimas: ar nėštumo metu reikia vartoti omega-3 riebalų rūgštis?
Klausimas: ar nėštumo metu reikia vartoti omega-3 riebalų rūgštis?
Atsako gydytoja dietologė Edita Saukaitytė-Butvilė: tyrimai rodo, kad daugiau nei 90 proc. besilaukiančių moterų su maistu gauna nepakankamą kiekį omega 3 riebalų rūgščių, todėl rekomenduojama gerti žuvų taukus, kurių sudėtyje būtų ne mažiau kaip 200–300 mg dokozaheksaeno rūgšties (DHR). Pakankamas polinesočiųjų omega-3 riebalų rūgščių suvartojimas ne tik palankiai veikia moters sveikatą, bet yra svarbus vaisiaus regos ir nervų sistemos vystymuisi. Plačiau apie omega 3 riebalų rūgščių vartojimą nėštumo metu skaitykite čia.
Žuvis yra puikus omega 3 riebiųjų rūgščių šaltinis, tačiau perteklinis jos vartojimas turi tam tikrų pavojų. Didelėse vandenyno ir plėšriose žuvyse kaupiasi gyvsidabris. Per dideli...
Omega 3 ir omega 6 riebalų rūgštys (toliau – r.r) yra polinesočiosios riebalų rūgštys, kurių pavadinime esantis skaičius nurodo pirmos dvigubos jungties vietą riebalų rūgšties...