#36 klausimas: ar maisto lėkštėje valgymo eiliškumas turi įtakos gliukozės šuoliui?

Klausimas: ar maisto lėkštėje valgymo eiliškumas turi įtakos gliukozės šuoliui?

Atsako gydytoja dietologė Edita Saukaitytė-Butvilė: tikrai taip. Nustatyta, kad valgant tokiu eiliškumu – pirmiausia nekrakmolingos daržovės, tada baltymų turintis maisto produktas (mėsa, žuvis, kiaušiniai, ankštiniai, pieno produktai) ir angliavandeniai pabaigoje, gliukozė kraujyje didėja lėčiau nei valgant viską kartu / maišant. Žinoma, šitą būda reikėtų taikyti tada, kada įmanoma, neperlenkiant lazdos. Balandėliuose atskyrinėti ryžių, mėsos ir kopūstų ar atskirai valgyti sumuštinio sudedamąsias dalis tikrai nereikia.